Ghana Coach

Je vertrekt naar Ghana! wat nu?

Als Ghana expert begeleid ik jou voor vertrek en in Ghana

Ik vertrek naar Ghana en heb enorm veel vragen

Je komt voor langere tijd naar Ghana voor een project, voor de liefde of omdat je wilt kijken of je in Ghana wilt wonen. Of misschien is de kogel al door de kerk en kom je daadwerkelijk in Ghana wonen of werken. Hartstikke leuk! Maar ook enorm spannend.

Je zit vol met vragen en probeert de antwoorden te vinden. Als Ghana expert help ik jou heel graag op weg in Ghana.

Ik help jou om makkelijker te integreren in Ghana. 

Patricia Zoer, Ghana coach

“Patricia is als ghana coach dé persoon die je nodig hebt om je verblijf in Ghana aangenaam te maken.
Nou, het is te zeggen, het kan ook alleen, maar het waardevolle aan Pat is dat ze al lang in Ghana woont en zowel de Nederlandse als de Ghanese realiteit en manier van denken kent. Daarom is ze een soort van brug die handig is voor mensen die in Ghana wonen of langer verblijven.
In plaats van alles zelf te moeten uitzoeken, sla je enkele stappen over door haar als Ghana coach te hebben. Super handig! Ze is goed in het uitleggen van de Ghanese cultuur en het bieden van dieper inzicht, waardoor je anders gaat kijken naar situaties.
Wat ik enorm apprecieer is dat ze niet meteen advies geeft maar eerst luistert naar wat er bij je speelt en zo eerst begrip wil krijgen over de situatie. Ze neemt je echt onder haar hoede en is zorgend. Wat maakt dat je het gevoel hebt het niet alleen te moeten doen/uitzoeken.
Ik heb al veel gereisd en in verschillende landen gewoond en mijn vader is Ghanees, maar door op te groeien in België zijn er voor mij toch soms ook veel vraagtekens nu ik hier in Ghana woon. Patricia is altijd bereikbaar, begrijpt goed hoe je met verschillende situtaties kan omgaan en kan daarom coaching en advies geven dat doet begrijpen en relativeren en je zin geeft in alles wat je hier tegenkomt in Ghana.

Ama Boakye

Patricia Zoer, Ghana coach

Mijn naam is Patricia Zoer en ik begeleid Nederlandstalige werknemers, vrijwilligers en studenten tijdens hun Ghana beleving.

 

Met mijn 20 jaar Ghana ervaring, mijn werk als manager in zowel Nederland als in Ghana, mijn invoelend en coachend vermogen en mijn oplossings gerichte instelling ben ik de logische keuze om Nederlandstalige mensen te begeleiden tijdens hun Ghana beleving.

 

 

Waarom is er begeleiding nodig?

 

Natuurlijk kan je alles zelf uitzoeken in Ghana! Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan. Achteraf gezien heb ik wel jarenlang behoorlijke (culturele) flaters geslagen en heb ik ergernissen gehad die helemaal niet nodig waren geweest.
Wanneer je met mij gaat werken, krijg jij de kans om te leren van mijn flaters!

Daarbij gaat jouw verblijf in Ghana niet alleen soepeler verlopen, je gaat ook veel respectvoller zijn op sociaal gebied. En wanneer je in Ghana komt werken ga je veel meer impact maken doordat ik je leer hoe je het beste te werk kunt gaan.

Een klein voorbeeld


In Ghana is het `not done` om met je teenslippers(flip flops) naar je werk te gaan. De reden is dat teenslippers worden gebruikt onder de douche en de douche is vaak ook het urinoir in huis. De slippers worden hier dan ook wel bathroom sandals genoemd en wanneer de vrijwilliger of student het verhaal erachter kent dan wordt deze vergissing niet meer gemaakt.
Ik, als Nederlandse, begrijp waarom een vrijwilliger het fijn vindt om de teenslippers te dragen. Maar dankzij mijn kennis van de Ghanese cultuur weet ik ook waarom de vrijwilliger het juist niet moet doen. Dit is slechts één van de vele voorbeelden.

Hoe kan ik jou helpen?

Hieronder kan je zien hoe ons traject er precies uit zal zien. Ik neem de regie van jouw 'Ik vertrek naar Ghana'avontuur niet over. Ik ben daar om jouw te begeleiden. Wil je het toch liever zelf uitzoeken? Prima! Misschien kan mijn boek 'Ik help jou op weg in Ghana' jou helpen!
Meer informatie over het boek

ʺDe begeleiding en introductie van Patricia vond ik erg fijn. Voordat ik richting Ghana kwam om vrijwilligerswerk te doen heb ik een aantal keren gebeld met Patries om elkaar te leren kennen en de benodigde informatie rondom de reis te bespreken. Patries stond altijd klaar als ik vragen had omtrent, de reis, visum, vrijwilligerswerk, vaccinaties enz. Met eigenlijk alle vragen kon ik bij haar terecht.  Zelf vond ik het erg fijn om van te voren haar al even te hebben gesproken, zodat ik wist waar ik terecht kwam. Het contact verliep heel soepel en het voelde direct goed.

2,5 week voordat ik naar Ghana kwam begon het voorbereidingsprogramma. Elke dag een vraag over hoe ik dacht over een bepaalde onderwerp, zoals fotoʼs maken, kleding, verkeer, spullen meenemen enz.  Maar vooral ook elkaar leren kennen en jezelf voorbereiden op de culturele verschillen die je te wachten staan in Ghana. Je zult namelijk nogal wat indrukken opdoen en het is erg fijn om hier dan al het een en ander over te weten of te hebben besproken. Ook tijdens het verblijf staat Patries altijd klaar om vragen te beantwoorden of de gewoontes van Ghana te verduidelijken.ˮ

Irene de Vries

Mijn begeleiding zorgt ervoor dat jij:

  • Goed voorbereid bent
  • Kennis opdoet over de lokale gebruiken
  • Je bewust wordt van stereotype-ringen
  • Praktische kennis opdoet over reizen in Ghana
  • Leert wat wel en niet verstandig is om te eten
  • Hoe je jezelf qua gezondheid in de gaten kunnen houden
  • Weet waar je terecht kunt met vragen en problemen
  • Met veel plezier in Ghana zal verblijven

Heb je een organisatie of bedrijf in Ghana en wil je weten of ik jouw mensen kan begeleiden?

Ja wanneer je vóór duurzaamheid bent. Wanneer jouw organisatie het meeste uit de Ghana ervaring wilt halen, voor de deelnemers én voor de mensen op de projecten. Wanneer jij in Nederland de deelnemers naar Ghana wilt sturen en dan geen kopzorgen meer wilt hebben op afstand.

Nee, wanneer jij of jouw organisatie alles tot in de puntjes heeft geregeld. Wanneer je als organisatie nooit met de handen in het haar zit omdat de communicatie stroef verloopt met Ghana. Wanneer alle deelnemers en projecten altijd 100% tevreden zijn over de samenwerking hier in Ghana.

Ik zou het geweldig vinden om jou te mogen begeleiden tijdens jouw Ghana ervaring!

Denk je dat ik van waarde kan zijn voor jou of jouw instelling?
Heb je vragen over de inhoud, over mijn begeleiding of over de prijzen?
Wil je een vrijblijvend gesprek met mij?

Het kan allemaal! Maak een afspraak, stuur een mail of een Whatsapp bericht.

Klik op de foto om deze 10 verrassende Ghana weetjes te ontvangen!

10 handige Ghana weetjes