Ontdek het prachtige Ghana terwijl je je inzet voor een vrouwencentrum in Ashanti, Ghana

 

Vrijwilligerswerk in Ghana: Beleef, ervaar en ontdek!

Je wilt graag een poosje reizen, wat meer van de wereld zien. Maar ook eens echt deel uitmaken van een andere cultuur. Leren hoe men op andere plekken in de wereld leeft. En je zou je tegelijkertijd ook wat goeds willen doen.

Pak je kans om te ervaren, te leren en deel uit te maken van de gemeenschap in Ghana op een duurzame manier met vrijwilligerswerk via Ghana coach!

Terwijl je je inzet voor het Banko women center maak je deel uit van de lokale gemeenschap. Vind je uit hoe het is om een tijd te leven in een andere cultuur. Verder maak je kennis met de Ghanese keuken en je gaat natuurlijk meer van het mooie Afrikaanse land zien!

 

 

Duurzaam en betrouwbaar vrijwilligersproject mét de lokale overheden

Vrijwilligerswerk in het buitenland staat in een negatief daglicht. En aangezien het een hele industrie is geworden begrijp ik dat volledig.Maar wist je dat het ook anders kan?

Vrijwilligerswerk op duurzame wijze!

Ik begrijp dat je wat van de wereld wilt zien, maar dat wanneer je reist je niet de kans krijgt om deel uit te maken van de gemeenschap.

Vrijwilligerswerk via Ghana coach stelt jou als reiziger in staat om te beleven, te ervaren en je in te leven in een andere cultuur op basis van gelijkwaardigheid, zodat er geen negatieve impact voor de bevolking van Banko is en de projecten die ik steun in het bijzonder.

Klinkt allemaal mooi, maar hoe dan?
Doordat ik luister naar de lokale overheden, en de mensen die betrokken zijn bij het Banko Women center. Ik, en jij als vrijwilliger ook, facilliteren en versterken, maar nemen het project niet over!

 

 

Goede voorbereiding

Ter voorbereiding van jouw verblijf ontvang je het digitale werkboek ‘Ik help jou op weg in Ghana’ en ga je een online cursus doorlopen. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat je jouw goede intenties gaat omzetten in positieve impact. Ook dit zorgt ervoor dat je bijdraagt aan de duurzaamheid van het project!

Ik vind transparantie in de organisatie super belangrijk

Wist je dat mijn eerste reis naar Ghana 20 jaar geleden ook voor vrijwilligerswerk was? Ik kwam via een dure organisatie, vooral omdat ik dacht dat het dan vast goed georganiseerd zou zijn. Dat viel behoorlijk tegen en wat ik het ergste vond was dat het grootste deel van de betaalde kosten helemaal niet naar Ghana ging. De partnerorganisatie in Ghana werd niet goed betaald en het gastgezin kreeg bijna niks. Terwijl ze super goed voor mij zorgden. Ik vond dat heel oneerlijk.

Ik wil wat goeds doen in Afrika

Als vrijwilliger bij het Banko Women center betaal je niet voor het doen van vrijwilligerswerk!

Je betaalt voor je accommodatie en 3 lekkere maaltijden per dag. Sponsorgeld wordt direct besteedt aan de projecten in het vrouwencentrum. Er is geen winstmodel.

Fijne accommodatie tijdens jouw vrijwilligerswerk in Ghana

Als vrijwilliger verblijf je normaal gesproken in je eigen kamer met badkamer in Moon&Star guesthouse. Op het terrein zijn vele mooie plekjes te vinden om te ontspannen: in de tuinen, op het terras en in het bos.

Team Moon&Star kookt heerlijk eten voor je, zowel uit de lokale als uit de Europese keuken en we proberen je voorkeuren zoveel mogelijk in het menu te verwerken. Vegetarisch of bijvoorbeeld glutenvrij koken is geen probleem!

Je kunt prima alleen komen. Wanneer je alleen komt kan je makkelijker integreren en ga je Ghana nog meer beleven. Dat betekent niet dat je altijd maar met dezelfde mensen in het guesthouse bent. In normale tijden komen er voldoende andere reizigers met we je kan optrekken. En ook team Moon&Star staat altijd voor je klaar!

Wat houdt het werk bij Banko women center in?

Banko Women center is een initiatief van de Nederlandse stichting ‘Over grenzen voor Ghana’, Moon&Star guesthouse en mij. 

Het vrouwencentrum is een veilige haven voor de vrouwen in ons dorp en omgeving. Een plek waar ze terecht kunnen voor hulp, voor discussie groepen en waar vrouwen een training kunnen volgen.

Er zijn momenteel 2 opleidingen beschikbaar; de kappersopleiding en de opleiding voor naaisters.

Je werkt ZELFSTANDIG, MAAR JE BENT NIET ALLEEN

We kunnen je hulp gebruiken met fondsenwerving in combinatie met het maken van social media content. Bij fondsenwerving kan je denken aan het aanvragen van subsidies en het opzetten van sponsoracties. Als vrijwilliger bij ons werk je zelfstandig, de rest van het team houdt zich bezig met andere taken.
Heb je een bepaalde opleiding gedaan of veel ervaring op een bepaald vlak, dan horen we dat natuurlijk graag.
Zoals gezegd is er ruimte voor een paar vrijwilligers. Dus wanneer je met iemand anders wilt komen is dat geen probleem!
In je vrije tijd is er veel ruimte om prachtig Ghana te ontdekken.
In onze directe omgeving kan je geweldig wandelen en er is een zwembad op loopafstand!

 

Vrijwilliger Cecilia met Doris, Patricia en Comfort bij het vrouwencentrum in Ghana

Wat zijn de kosten en is er een minimale verblijfsduur?

Omdat je als vrijwilliger in Ghana positieve impact wilt maken is het belangrijk dat je daar ook de tijd voor neemt. De minimale verblijfsduur voor vrijwilligers is 4 weken Maar wanneer je echt het leven in een Ghanees dorp wilt ervaren raden we je een verblijf van minimaal 8 weken aan.

De verblijfskosten bedragen €85,00 per week en de kosten voor het voorbereidingsprogramma (E book en een online cursus) bedragen €45,00.

Dus voor een maand kost en inwoning plus de voorbereiding  betaal je €410,00. Elke extra week verblijf kost €85,00.

 

Het fijne vond ik dat het opgericht is door Patries, een Nederlandse met ruim 20 jaar ervaring in Ghana en dus net als ik een beetje van beide werelden in zich heeft. Door te kiezen voor het Banko Women Center wist ik dat ik door middel van het e-book en cursus een goede voorbereiding op het vrijwilligerswerk zou krijgen.

Daarnaast vond ik het belangrijk om aan een project te werken waar veel aandacht is voor sociale duurzaamheid zodat je zeker weet dat je echt van waarde bent.

Cecilia over haar keuze voor Banko women center

Klik hier om het interview te lezen dat ik met haar had over haar ervaring als vrijwilliger

Mogelijkheid voor extra begeleiding en airportservice

Ik begrijp dat het spannend kan zijn om te reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen op een plek die je niet kent.

Daarom bied ik de mogelijkheid aan voor extra begeleiding voor vertrek en tijdens jouw verblijf!

De extra begeleiding omvat:

  • Hulp en begeleiding bij de visumaanvraag
  • Airportservice
  • Overnachting in Accra
  • Reis naar het project in Banko
  • Begeleiding tijdens de reis naar Banko
  • Extra begeleiding tijdens jouw verblijf, denk hierbij aan extra uitleg over het vervoer, uitstapjes en in het algemeen. 

De kosten voor deze extra begeleiding bedragen €389,00. Met extra begeleiding zijn de kosten voor 1 maand verblijf tijdens het vrijwilligerswerk €799,00. Elke extra week verblijf kost €85,00

 

Veel gestelde vragen

 

 

Waar kan ik meer lezen over het Banko Women Center?

Volg deze link om meer te weten te komen over Banko Women Center

Hoe weet ik of ik extra begeleiding nodig heb?

Er zijn een aantal indicatoren zoals;
Wanneer je niet veel zelfstandige reiservaring hebt.
Wanneer je het heel spannend vindt om zelf naar Banko af te reizen. 

Je mag een Zoom afspraak met mij maken zodat we samen kijken wat jij nodig hebt! 
Maak een afspraak

Kan ik voor ik definitief boek kennis maken met jou?

Jazeker! Een kennismakingsgesprek volgt nadat je het formulier hebt ingevuld. Wil je direct een afspraak maken? Klik dan op deze link.

Wanneer ik vrijwilligerswerk kom doen via Ghana coach pik ik dan de baan van een Ghanees in?

Nee, als vrijwilliger bij Banko Women center houd je je voornamelijk bezig met fondsenwerving. Dit versterkt de lokale vrouwen juist!

Ik kom mij vrijwillig inzetten in Ghana, waarom moet ik dan betalen voor mijn verblijf?

Als vrijwilliger kom je naar Ghana om te beleven, leren en te ervaren. Het is jóuw ervaring, wij doen ons best om deze ervaring zo bijzonder mogelijk te maken. De gemaakte kosten voor jouw levensonderhoud moeten gedekt worden. Maar je betaalt niet voor het vrijwilligerswerk. 

Voor welke leeftijd is het vrijwilligerswerk dat je aanbiedt?

Vanaf 17 jaar ben je van harte welkom als vrijwilliger Banko Women Center. De afgelopen 9 jaar heb ik samen met team Moon&Star vrijwilligers van 17 tot 68 gehost. Een open houding en een duurzame instelling hebben uiteindelijk niks met leeftijd te maken!

Wat zal ik meenemen voor de lokale bevolking?

In principe kan je alles wat de lokale bevolking nodig heeft in Ghana kopen, meestal goedkoper dan in Nederland. En wanneer je lokaal koopt, stimuleer je de plaatselijke economie! Lees meer over wat mee te nemen naar Ghana in het Ebook dat je ontvangt, met inpaklijst!

Ga ik heel druk zijn tijdens mijn vrijwilligerswerk in Ghana?

Wanneer je vrijwilligerswerk komt doen kan je je eigen tijd indelen. Het leven in Ghana gaat in een heel ander tempo dan wat je gewend bent in het westen. De eerste weken doe je heel veel nieuwe indrukken op en zal je bezig zijn met onthaasten.