Praktische Ghana begeleiding

Je vertrekt voor langere tijd naar Ghana! wat nu?

Als Ghana expert begeleid ik jou voor vertrek en tijdens je verblijf

Je komt voor langere tijd naar dit prachtige land voor een project, voor de liefde of omdat je wilt kijken of je hier wilt wonen. Of misschien is de kogel al door de kerk en kom je daadwerkelijk in Ghana wonen of werken. Hartstikke leuk! Maar ook enorm spannend.

Je zit vol met vragen en probeert de antwoorden te vinden. Als Ghana expert help ik jou heel graag op weg. 

 

 • Je gaat alleen op reis  en zou het fijn vinden wanneer er iemand ter plaatse is die jouw vragen kan beantwoorden
 • Jouw zoon of dochter gaat vrijwilligerswerk doen in Afrika en als ouder vind je het fijn dat er iemand is die kan helpen bij problemen of ziekte
 • Je bent verliefd op dit mooie land of op een Ghanees en je wilt kijken of je je in Afrika wilt vestigen
 • Je bent verhuisd en je wilt advies over het land en de mensen
 • Je werkt in Ghana en je wilt graag beter integreren waardoor je productiever gaat zijn
 • Je bouwt een huis en je wilt advies
 • Je bent bezig met een project op te zetten en wilt advies
 • Je hebt een (vrijwilligers) organisatie in Ghana en je wilt begeleiding voor de vrijwilligers of werknemers
Praktische Ghana begeleiding

Hi, ik ben Patricia

 

Op de foto sta ik bovenop een berg die ik zeer regelmatig beklim. Soms gaat dat beklimmen me heel makkelijk af en soms kan ik wel wat aanmoediging gebruiken.

Zo zal het ook zijn tijdens jouw avontuur. Er zullen momenten zijn dat het wat lastiger is voor je, momenten waar je hulp en aanmoediging kunt gebruiken.

Ik weet dat je heel veel zelf kunt en dat Google er is om je te helpen, of raadpleeg je graag Facebook groepen?
Maar hoe weet je altijd waarop je moet zoeken in Google en hoe filter je het juiste antwoord uit de reacties op je vraag in een Facebook groep?

Ik neem de tijd om jou te leren kennen, ik luister en stel vragen zodat ik op de hoogte ben van jouw doel of wens. Dankzij mijn ervaring en kennis over dit prachtige land in Afrika, mijn invoelend vermogen en oplossingsgerichte werkstijl kan ik jouw het juiste advies of zetje geven. 

“Patricia is als Ghana coach dé persoon die je nodig hebt om je verblijf in Ghana aangenaam te maken.
Nou, het is te zeggen, het kan ook alleen, maar het waardevolle aan Pat is dat ze al lang in Ghana woont en zowel de Nederlandse als de Ghanese realiteit en manier van denken kent. Daarom is ze een soort van brug die handig is voor mensen die in Ghana wonen of langer verblijven.
In plaats van alles zelf te moeten uitzoeken, sla je enkele stappen over door haar als Ghana coach te hebben. Super handig! Ze is goed in het uitleggen van de Ghanese cultuur en het bieden van dieper inzicht, waardoor je anders gaat kijken naar situaties.
Wat ik enorm apprecieer is dat ze niet meteen advies geeft maar eerst luistert naar wat er bij je speelt en zo eerst begrip wil krijgen over de situatie. Ze neemt je echt onder haar hoede en is zorgend. Wat maakt dat je het gevoel hebt het niet alleen te moeten doen/uitzoeken.
Ik heb al veel gereisd en in verschillende landen gewoond en mijn vader is Ghanees, maar door op te groeien in België zijn er voor mij toch soms ook veel vraagtekens nu ik hier in Ghana woon. Patricia is altijd bereikbaar, begrijpt goed hoe je met verschillende situtaties kan omgaan en kan daarom coaching en advies geven dat doet begrijpen en relativeren en je zin geeft in alles wat je hier tegenkomt in Ghana.

Ama Boakye

 

Waarom is er begeleiding nodig?

 

Natuurlijk kan je alles zelf uitzoeken! Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan. Achteraf gezien heb ik wel jarenlang behoorlijke (culturele) flaters geslagen en heb ik ergernissen gehad die helemaal niet nodig waren geweest.
Wanneer je met mij gaat werken, krijg jij de kans om te leren van mijn flaters!

Daarbij gaat jouw verblijf hier niet alleen soepeler verlopen, je gaat ook veel respectvoller zijn op sociaal gebied. En wanneer je in dit land komt werken ga je veel meer impact maken doordat ik je leer hoe je het beste te werk kunt gaan.

Een klein voorbeeld


In Ghana is het `not done` om met je teenslippers(flip flops) naar je werk te gaan. De reden is dat teenslippers worden gebruikt onder de douche en de douche is vaak ook het urinoir in huis. De slippers worden hier dan ook wel bathroom sandals genoemd en wanneer de vrijwilliger of student het verhaal erachter kent dan wordt deze vergissing niet meer gemaakt.
Ik, als Nederlandse, begrijp waarom een vrijwilliger het fijn vindt om de teenslippers te dragen. Maar dankzij mijn kennis van de Ghanese cultuur weet ik ook waarom de vrijwilliger het juist niet moet doen. Dit is slechts één van de vele voorbeelden.

Wat je van mijn praktische begeleiding mag verwachten

Als jouw begeleider heb ik een adviserende rol die ik zeer serieus neem. Ik geniet enorm van het leven hier en ik gun jou dat ook. Daarbij ben ik op de hoogte van wat je wel en niet kan en mag doen. Ik heb veel begrip voor de Ghanese cultuur maar begrijp jou ook. Hierdoor kan ik een brug zijn tussen het westen en Ghana.
Wanneer  je ervoor kiest om met mij te werken dan ga ik het werk niet voor jou doen. Maar ik sta je bij en help waar ik kan, zodat jij er niet alleen voorstaat!

 

Wat voor begeleiding bied ik en voor wie is het?

 •  Advies gesprek van maximaal 45 minuten: Tijdens dit consult, dat los van een programma geboekt kan worden, neem ik maximaal 45 minuten de tijd om je vragen over Ghana of je project te beantwoorden en je advies te geven over hoe verder te gaan. 
  Klik hier om een adviesgesprek te boeken. €20,00 per gesprek 
 • Jouw vangnet in Ghana: Je reist naar dit mooie land en vindt dat best spannend. Of je ouders vinden het best spannend.
  Je kunt bij mij terecht wanneer je advies nodig hebt, of bij problemen of ziekte.
  €47,50 per maand
 • Advies over projecten: Je hebt plannen om iets op te zetten of te bouwen. Of je bent al bezig. Je hebt vele vragen en er zijn obstakels op de weg. Ik help jou op weg met mijn advies en sta je bij waar ik kan.
  €99,00 per maand
 • 3 maanden online advies en een 4 daags VIP programma: Je hebt plannen om te verhuizen, of je bent een project aan het opzetten. Je komt voor 4 dagen naar Moon&Star guesthouse waar je gaat genieten van excursies, rust en heerlijk eten. Daarnaast hebben we dagelijks persoonlijke advies gesprekken. En je ontvangt 3 maanden online begeleiding!
  €495,00 voor 3 maanden

Dit is wat anderen zeggen over de praktische begeleiding in Ghana die ik bied

“Toen onze zoon na een lastige en eenzame Corona tijd naar Ghana ging, hadden wij als ouders behoefte aan een back-up.
We hebben een skype gesprek gehad met Patricia, waar we een warm en goed gevoel bij kregen.
Mocht onze zoon een fijne plek zoeken waar gezelschap is, dan zou Patricia dit kunnen bieden.
Ook al is hij nooit afgereisd naar Moon&Star Guesthouse, toch heeft ze hem een helpende hand kunnen bieden.
In de eerste weken die hij alleen heeft doorgebracht in Accra, was hij zoekende en had hij behoefte aan iemand die hem wegwijs kon maken in deze nieuwe omgeving.
De zoon van een vriendin van Patricia was genegen om een dag samen met hem op pad te gaan.
Ze hadden een leuke klik, hij heeft veel over Ghana verteld en de leuke plekken van Accra laten zien.
Dit was een prima start om zelfstandig verder te kunnen.
Uiteindelijk was dit veel leuker dan op pad gaan met een gids en wij zijn Patricia en haar netwerk dan ook dankbaar voor deze creatieve oplossing.
Het ging heel ongecompliceerd en moeiteloos.
Zo zouden meer mensen elkaar kunnen ontmoeten en ik geloof zeker dat de deur bij Patricia voor iedereen open staat.”
Dieneke Smit

ʺDe begeleiding en introductie van Patricia vond ik erg fijn. Voordat ik richting Ghana kwam om vrijwilligerswerk te doen heb ik een aantal keren gebeld met Patries om elkaar te leren kennen en de benodigde informatie rondom de reis te bespreken. Patries stond altijd klaar als ik vragen had omtrent, de reis, visum, vrijwilligerswerk, vaccinaties enz. Met eigenlijk alle vragen kon ik bij haar terecht.  Zelf vond ik het erg fijn om van te voren haar al even te hebben gesproken, zodat ik wist waar ik terecht kwam. Het contact verliep heel soepel en het voelde direct goed.

2,5 week voordat ik naar Ghana kwam begon het voorbereidingsprogramma. Elke dag een vraag over hoe ik dacht over een bepaalde onderwerp, zoals fotoʼs maken, kleding, verkeer, spullen meenemen enz.  Maar vooral ook elkaar leren kennen en jezelf voorbereiden op de culturele verschillen die je te wachten staan in Ghana. Je zult namelijk nogal wat indrukken opdoen en het is erg fijn om hier dan al het een en ander over te weten of te hebben besproken. Ook tijdens het verblijf staat Patries altijd klaar om vragen te beantwoorden of de gewoontes van Ghana te verduidelijken.ˮ

Irene de Vries

praktische bouw begeleiding in Ghana

Ik begeleid het bouwproject van mr. Blanchinet 

“We discovered Madame Patricia ZOER’s services after having lost 3 years with another service provider. (Slow work, opaque and difficult communication, despite constant financial support).
We have now been working with Madame Patricia ZOER for more than 2 years. Beyond offering a rigorous and documented service (regular updates on the progress of the work with supporting photos, anticipation of potential issues and difficulties, adaptability of the progress according to the funds), she is a real ally who helps us and allows us to have an initial contact with our future neighbours. In addition, it offers quality accommodation, which favours
our integration into the region,
In other words, we can only recommend her services as this meeting and collaboration has changed our experience of Ghana.”

Daniel Blanchinet

Heb je een organisatie of bedrijf in Ghana en wil je weten of ik jouw mensen kan begeleiden?

Ik kan niet helpen wanneer jij of jouw organisatie alles tot in de puntjes heeft geregeld. Wanneer je als organisatie nooit met de handen in het haar zit omdat de communicatie stroef verloopt met Ghana. Wanneer alle deelnemers en projecten altijd 100% tevreden zijn over de samenwerking.

Ik kan jou met veel plezier helpen wanneer je vóór duurzaamheid bent. Wanneer jouw organisatie het meeste uit de ervaring wilt halen, voor de deelnemers én voor de mensen op de projecten. Wanneer jij in Nederland bent en de deelnemers hier en je geen kopzorgen meer wilt hebben op afstand.

Ik zou het geweldig vinden om jou te mogen begeleiden!