Patricia Zoer

Heb jij plannen om in Ghana te reizen, werken of wonen? Als Ghana-specialist help ik jou bij je voorbereiding middels een E-werkboek en begeleid ik jou tijdens dit avontuur!

Waarom ik gestart ben als Ghana coach

Ik ben een idealist, dat bleek al toen ik het als jong meisje altijd opnam voor de underdog. Mijn droom was mensen helpen. Het liefst in Afrika… Daarop stemde ik mijn keuzes af. Helaas was mijn studiekeuze niet de juiste, maar na het afbreken van mijn studie kwam ik toch in Afrika terecht, in Ghana. Ik heb 6 maanden als vrijwilliger gewerkt, na vele jaren besefte ik dat ik maar weinig ‘arme’ mensen heb geholpen. Lees hier meer over dit besef.
Maar tijdens mijn werk als gastvrouw en manager van Moon&Star guesthouse heb ik wel vele mensen mogen helpen op verschillende manieren. Ik ben het luisterend oor voor vrijwilligers, studenten, expats en andere gasten. Ik ben ook degene die hen een zetje geeft waar nodig, of die hen juist troost en verzorgt bij ziekte. Ook ben ik degene die hen wegwijs maakt in Ghana, niet alleen letterlijk maar ook qua gebruiken en Ghanese normen en waarden. Verder help ik hen bij het reflecteren waardoor ze meer inzicht krijgen in zichzelf of de projecten die ze hier in Ghana ondersteunen. Inmiddels ben ik in de 40 en durf ik te zeggen dat ik vele mensen heb kunnen helpen en dit is één van de leukste aspecten van mijn werk. Vandaar mijn keuze voor professionalisering van Ghana coach.
Mag ik jou op weg helpen in Ghana?

 

 

mijn overtuigingen

Duurzaamheid

Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven en werken. Dan heb ik het niet alleen over solar energie, water verbruik en gescheiden afval. Maar ook over lokaal vervoer gebruiken, lokaal kopen, zo min mogelijk invoeren, het afraden van producten zoals kleren, ballonnen en dergelijke in te zamelen en mee naar Ghana te nemen.
Voor Moon&Star guesthouse schreef ik een blog over wat mee te nemen naar Ghana

Gelijkwaardigheid

Westerlingen hoeven de Ghanezen niet te komen vertellen wat ze nodig hebben. Ik werk samen met de lokale overheden en luister naar hun visie en ideeën die ik vervolgens ondersteun. 
Om dit succesvol te kunnen doen ben ik mij zeer bewust van mijn privileges en kijk ik kritisch naar mijn (voor)oordelen. 

Beleven, ervaren, leren

Conclusies trekken is menselijk, ik doe dat ook. Dit is waarom ik geloof in kijken en luisteren en vragen stellen. Wanneer ik jou help als coach of begeleider dan staan beleven, ervaren en leren centraal.

Terug naar de basis

Dat gevoel wanneer ik jam maak van fruit uit eigen tuin, zonder geleisuiker en andere toevoegingen. Dat gevoel wanneer ik in een hangmat hang en palmbladeren en de sterren zie. Bewust, duurzaam leven en genieten daar draait het om wat mij betreft

Wie ben ik?

Ik ben Patries, alleenstaande mama van 2 kindjes, Tetey en Lucy. Ik woon sinds 11 jaar in Ghana waar ik Moon&Star guesthouse run. 

Ik heb veel doorzettingsvermogen, ben eigenwijs, werk nog steeds aan mijn geduld, ben heel optimistisch, ben eens per maand iets minder aardig, ben creatief in de keuken, ik schrijf graag en ik heb de ‘ik denk dat ik het kan dus ik doe het’ mentaliteit.

Dit laatste helpt enorm in alle aspecten van mijn leven. Tegelwerk, tuinieren, verstopte gootstenen, kapotte stekkerdozen, websites maken… Kom maar op! Gelukkig heb ik inmiddels wel geleerd om ook mijn limieten te herkennen en om om hulp te vragen waar nodig. 

Ghana coach blog & social media

persoonlijk coachingstraject in Ghana

Het bijzondere verhaal van de 17-jarige Karel die ik mocht begeleiden in Ghana

Eén van de diensten die ik aanbied is het coach in Ghana programma. Speciaal voor mensen die vastlopen, die er tussenuit willen, maar die ook aan zichzelf willen werken en patronen willen verbreken. Verandering van omgeving alleen is niet voldoende om een algehele verandering te bewerkstelligen. Ik besef dat het mooie woorden zijn wat ik zo schrijf, maar wat kunnen jij en ik nu samen echt bewerkstelligen tijdens het coach in Ghana programma.

In dit blog kan je het bijzondere verhaal van Karel lezen. Een van de vele mensen die ik heb mogen helpen gedurende de afgelopen 10 jaar.

Bouwen in Ghana, Patricia bij een bouwproject

Bouwen in Ghana wanneer je niet in Ghana woont, 3 tips!

Je hebt er altijd al van gedroomd om een huis in Ghana te hebben, of je bent juist per toeval in dit prachtige land terecht gekomen. Maar het bevalt zo dat je een huis wilt bouwen in Ghana. Het gebeurt vaker dan je denkt! Tijdens mijn werk kom ik allerlei mensen tegen, en dus ook mensen die in Ghana bouwen. Aangezien ik inmiddels een Ghana veteraan ben vraagt men mij vaker om (bouw) advies. Voor een ieder die wil bouwen in Ghana heb ik een aantal tips. In dit artikel zet ik de belangrijkste 3 tips op een rij.

de lucht net voor een enorme regenbui in Ghana

Het weer in Ghana per maand in beeld

Ik zit met sokken aan achter mijn laptop en probeer te bedenken wat ik jullie over Ghana wil vertellen. Tot ik plotseling dacht…. Ik zit achter mijn bureau met sokken aan. Ik weet zeker dat sommige mensen dit vreemd zullen vinden om te lezen. Want is het niet altijd warm in Ghana? Dus nee, hahahaha. Hoog tijd voor mij om over het weer in Ghana te schrijven.
En dat ga ik in deze blog anders doen. Er zijn immers al genoeg saaie artikelen over het weer! Eerst zal ik de vragen beantwoorden en dan zal ik in mijn gallerij zoeken naar foto’s van elke maand van het jaar en die aan dit bericht toevoegen. Zodat jullie een beeld krijgen van het weer in Ghana.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.