Ghana coach blog

E-book | Vrijwilligerswerk | Begeleiding

Ik help jou op weg in Ghana!

Hoe zit het met Wi-Fi en internet in Ghana?

Hoe zit het met Wi-Fi en internet in Ghana?

In deze blogpost wil ik je graag vertellen hoe ik 20 jaar geleden communiceerde met het thuisfront, de enorme ontwikkeling die er is geweest op het gebied van telecommunicatie in Ghana. Ook vertel ik je wat de titel belooft; Hoe zit het met Wi-Fi en internet in Ghana. Klik hier wanneer je direct het praktische deel wil lezen! Ten slotte vertel ik over de struggles die er momenteel zijn met het internet wanneer je door Ghana reist.

Waarom krijgen ‘slechte’ vrijwilligersprojecten nog steeds klanten?

Waarom krijgen ‘slechte’ vrijwilligersprojecten nog steeds klanten?

Er is inmiddels toch heel veel informatie beschikbaar over de schadelijke kanten van vrijwilligerswerk in het buitenland? Zoekt men dat dan niet op? Of gaat men naar een website van zo’n organisatie en ziet men de geweldige filmpjes en reviews en vergeet men dan dat weeshuistoerisme niet ok is?
In dit blog zoek ik het antwoord op de vraag hoe het kan dat mensen die ‘woke’ zijn, intelligent, het juiste willen doen en toch bij vreselijke voluntourism projecten terecht komen.

Wonen in Ghana is niet altijd leuk | 7 tips om het negatieve om te buigen

Wonen in Ghana is niet altijd leuk | 7 tips om het negatieve om te buigen

Ik ben een groot fan van wonen en leven in Ghana, maar net als overal ter wereld is het echt niet altijd leuk hier. De kunst is om de negatieve aspecten om te buigen en daar ga ik je bij helpen in dit artikel.
Er zijn heel veel verschillende minder leuke aspecten aan het leven hier, die per persoon en per situatie verschillen. Daarmee bedoel ik te zeggen dat niet elke situatie door een ieder als negatief of positief ervaren wordt. Het maakt uit waar in Ghana je woont, of je een man of vrouw bent. Het ligt aan de bui waarin je die dag bent, het ligt aan de financiële middelen die je ter beschikking hebt en de reden waarom je in Afrika bent.

Het bijzondere verhaal van de 17-jarige Karel die ik mocht begeleiden in Ghana

Het bijzondere verhaal van de 17-jarige Karel die ik mocht begeleiden in Ghana

Eén van de diensten die ik aanbied is het coach in Ghana programma. Speciaal voor mensen die vastlopen, die er tussenuit willen, maar die ook aan zichzelf willen werken en patronen willen verbreken. Verandering van omgeving alleen is niet voldoende om een algehele verandering te bewerkstelligen. Ik besef dat het mooie woorden zijn wat ik zo schrijf, maar wat kunnen jij en ik nu samen echt bewerkstelligen tijdens het coach in Ghana programma.

In dit blog kan je het bijzondere verhaal van Karel lezen. Een van de vele mensen die ik heb mogen helpen gedurende de afgelopen 10 jaar.

Bouwen in Ghana wanneer je niet in Ghana woont, 3 tips!

Bouwen in Ghana wanneer je niet in Ghana woont, 3 tips!

Je hebt er altijd al van gedroomd om een huis in Ghana te hebben, of je bent juist per toeval in dit prachtige land terecht gekomen. Maar het bevalt zo dat je een huis wilt bouwen in Ghana. Het gebeurt vaker dan je denkt! Tijdens mijn werk kom ik allerlei mensen tegen, en dus ook mensen die in Ghana bouwen. Aangezien ik inmiddels een Ghana veteraan ben vraagt men mij vaker om (bouw) advies. Voor een ieder die wil bouwen in Ghana heb ik een aantal tips. In dit artikel zet ik de belangrijkste 3 tips op een rij.

Het weer in Ghana per maand in beeld

Het weer in Ghana per maand in beeld

Ik zit met sokken aan achter mijn laptop en probeer te bedenken wat ik jullie over Ghana wil vertellen. Tot ik plotseling dacht…. Ik zit achter mijn bureau met sokken aan. Ik weet zeker dat sommige mensen dit vreemd zullen vinden om te lezen. Want is het niet altijd warm in Ghana? Dus nee, hahahaha. Hoog tijd voor mij om over het weer in Ghana te schrijven.
En dat ga ik in deze blog anders doen. Er zijn immers al genoeg saaie artikelen over het weer! Eerst zal ik de vragen beantwoorden en dan zal ik in mijn gallerij zoeken naar foto’s van elke maand van het jaar en die aan dit bericht toevoegen. Zodat jullie een beeld krijgen van het weer in Ghana.

Eten in Ghana, wat verkoopt men zo al op straat?

Eten in Ghana, wat verkoopt men zo al op straat?

Wanneer je alleen in restaurants eet tijdens jouw Ghana reis dan mis je veel…. Per slot van rekening kan je de lokale bevolking leren kennen door met hen te eten. Maar wat verkopen ze nu eigenlijk op straat? En wat kan ik eten? Is het wel veilig? Is er vegetarisch eten?

Kan jij iedereen op weg helpen in Ghana als Ghana expert?

Kan jij iedereen op weg helpen in Ghana als Ghana expert?

In bijna alle communicatie die ik doe als Ghana coach, werp ik mij op als Ghana expert. Ik heb met die expert status geworsteld, want weet ik echt zo veel? En kan ik iedereen die naar Ghana reist op weg helpen? Gaandeweg leer ik mijn kennis te omarmen en tegelijkertijd herken ik mijn limieten. In dit artikel ga ik je niet weer vervelen met redenen waarom ik die expert status verdien, dat kan je al lezen in een eerder blog. Ik ga je vertellen over mijn limieten, over wie ik niet kan helpen als Ghana expert.

Grenzeloos verliefd in Ghana, hoe pak je dat aan? Ik geef 3 tips!

Grenzeloos verliefd in Ghana, hoe pak je dat aan? Ik geef 3 tips!

“Ik heb een heerlijke tijd gehad in Ghana en ik ben zelfs verliefd geworden op een superleuke man! Ik wilde eigenlijk helemaal niet naar huis! En nu ga ik hard sparen sparen om weer terug te kunnen. Ik hoop zo dat hij ook eens deze kant op kan komen!”

Ik heb deze verhalen, in vele varianten vaak gehoord. Dat krijg je wanneer je een guesthouse runt, vrijwilligers begeleid en graag luistert.
In dit blog geef ik tips om deze relatie succesvol te maken.

Van Ghana expat coach tot Ghana coach, de ondernemersreis tot nu

Van Ghana expat coach tot Ghana coach, de ondernemersreis tot nu

k ben Ghana coach gestart met een visie. Ik wil dat reizigers(van digital nomad tot vrijwilliger, van expat tot vakantie ganger) die naar Ghana komen, hier komen om te beleven, om te ervaren, om te leren en te genieten van al het moois dat Ghana te bieden heeft op een duurzame manier. Nu zag ik al vrij snel dat ik die visie nooit ging behalen op de manier waarop ik Ghana expat coach ben gestart. In dit blog neem ik je graag mee in mijn ondernemersreis van begin tot nu.