Een tussenjaar met een plan!

studie keuze | vrijwilligerswerk

 

Een tussenjaar met een plan!

Een jaartje vrij nemen na de middelbare school. Dat klinkt interessant! Alle tijd om je te oriënteren op een vervolgstudie. Werkervaring op doen en ontdekken wat je allemaal kunt en leuk vindt. Of je hebt nu eindelijk de kans om op avontuur te gaan. Andere mensen en culturen leren kennen of een andere taal (beter) leren spreken. Nog interessanter is om al deze activiteiten met elkaar te combineren. Een tussenjaar met een plan!

Je denkt aan een tussenjaar, want je 

 • weet niet wat je wilt studeren 
 • twijfelt of je überhaupt wilt studeren
 • hebt een pittige tijd gehad en je wilt er even tussenuit
 • hebt geen idee wat voor werk je later wilt doen
 • weet niet waar je goed in bent
 • bent nog zoekende naar wie je bent en wat je interessant vindt

 

Allemaal goede redenen om voor een tussenjaar te kiezen, maar dan wel met een goed plan!

 

EVEN LOS VAN JE OMGEVING, MAAR NIET ALLEEN

Je hebt een lang gekoesterde wens om naar Afrika te gaan. Aan de ene kant vind je het spannend om zo ver van huis te zijn en naar een vreemd land te gaan. Maar je voelt aan alles dat dit het juiste moment is en de juiste plek. Even niemand die aan je hoofd zeurt wat je met je toekomst wilt doen. Even helemaal los van je omgeving en volledig op jezelf aangewezen.

 

Je zoekt avontuur in een prettige en leerzame omgeving met fijne mensen om je heen. Een periode waarin je jezelf nóg beter leert kennen. Je wilt jouw mooie eigenschappen en kwaliteiten onder woorden kunnen brengen. Je wilt ontdekken voor welke talenten jij aanleg hebt en wat je daar allemaal mee kunt doen. Jij wilt duidelijkheid over wie je bent, wat je wilt en wat jou motiveert én welke studieloopbaan-richtingen daarbij passen. En dat allemaal onder begeleiding van professionals.

Een tussenjaar in Ghana is niet voor iedereen!


Wat wij bieden, is niet voor iedereen weggelegd. Wij hebben alleen plek voor jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar die een commitment met zichzelf en met ons aangaan. Je bent nieuwsgierig naar wat Ghana te bieden heeft. Je staat open voor een kennismaking met een nieuwe cultuur. Je wilt je minimaal 4 en maximaal 12 weken deelnemen aan het tussenjaar programma bij Moon&Star guesthouse.

Jouw persoonlijke ontwikkeltraject

Bij interesse is er allereerst een kennismakingsgesprek via Skype met Patricia Zoer. Samen bespreken jullie of dit traject geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Patricia is onze Ghana expert en tevens eigenaresse van Moon and Star Guesthouse. Je krijgt hier tijdens de gehele periode een eigen kamer. 

Als blijkt dat Ghana voor jou een geschikte plek is en jij aan de slag wilt met jouw persoonlijke ontwikkeling dan maak je online kennis met Jacqueline Naaborg. Zij is online studiekeuzebegeleider en tevens toegepast psycholoog. Eenmaal geacclimatiseerd in Ghana krijg je een korte online vragenlijst met als resultaat jouw persoonlijke gedragsanalyse. Deze analyse geeft je onder andere inzicht in je persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en talenten. Op basis hiervan, de coachgesprekken en verschillende opdrachten krijg je steeds meer duidelijkheid over de studierichtingen die bij jou passen. 

Tijdens jouw verblijf in Ghana ga je met jezelf aan de slag naar aanleiding van jouw persoonlijke gedragsanalyse. Je helpt ondertussen op de verschillende projecten, je kunt mooie wandelingen en leuke uitstapjes maken.

De investering voor een onvergetelijke tijd in Ghana

Voor 4 weken is de investering €1.556,-. Voor iedere week die je langer wilt blijven, betaal je €85,- extra. 

 

Na dit exclusieve ontwikkeltraject:

 • Ken je jezelf nóg beter en heb je meer zelfvertrouwen
 • Heb je meer inzicht in je eigenschappen, kwaliteiten en talenten
 • Heb je je sociale vaardigheden verder ontwikkeld
 • Is je Engels ook nog eens verbeterd
 • Zijn de eerste stappen in de goede richting gezet
 • Is duidelijk welke richtingen qua studie en/of werk bij jou passen
 • Ben jij in staat de juiste beslissingen te nemen
 • Heb jij een onvergetelijke tijd gehad
 • Heb jij bij terugkomt helder wat je te doen staat

Inclusief:
Hulp/begeleiding bij de voorbereidingen en visumaanvraag, het werkboek ‘Ik help jou op weg in Ghana’, airport service, overnachting in Accra, Ghanese sim card, reis naar Banko, deelname aan het tussenjaar programma, een eigen kamer met badkamer, 3 maaltijden per dag, studiekeuze VIP-traject en begeleiding door twee professionals.

Exclusief:
Vliegticket, visum kosten, verzekering, vaccinaties en andere medicatie, transport kosten naar excursies, entree gelden voor bezienswaardigheden, eten en drinken buiten het guesthouse, de reis terug naar Accra

 

Start jouw tussenjaar met een concreet plan voor jouw persoonlijke zoektocht!

Wie zijn wij?

Patricia is woonachtig in Ghana en Jacqueline woont in Castricum. Beiden hebben we een eigen onderneming en we kennen elkaar via online marketing academie van Rimke de Groot. Jacqueline heeft veel gereisd en ook vrijwilligerswerk gedaan, ook heeft zij  jaren in het buitenland gewoond.
Vanwege de klik en onze raakvlakken kwamen wij op het idee om de samenwerking op te zoeken. Patricia is tijdens jouw verblijf in Ghana ter plekke aanwezig als begeleider, steun en toeverlaat. Jacqueline onderhoudt online contact met je en begeleidt je in jouw zoektocht naar een passende studieloopbaankeuze. Wil je meer weten over onze achtergrond en ervaring? Klik dan op onze foto.

 

¨Voordat ik met Jacqueline ben begonnen aan de studiekeuzebegeleiding had ik erge twijfel aan welke richting ik op wilde qua studie. Jacqueline heeft me geholpen mezelf beter te leren kennen, en heeft zo ook zekerheid gebracht. Ik heb nu een concrete lijst met studies die goed bij mij passen, met bovenaan de Liberal Arts and Sciences studie bij de Leiden University College.¨

Lua

Ik ben vorig jaar oktober / september op verschillende momenten een paar weekjes bij Patricia geweest. Het was een hele fijne warme plek om te verblijven dat me heel erg een thuis gevoel gaf. Enorme rust om je heen maar ook een heel huiselijk gevoel. Fijne kamers en heerlijk eten. Echt top service. Je voelt je gelijk op je gemak. Bedankt Patricia , voor je gastvrijheid voor beiden keren en je zorg en liefde!

Claire