Ik heb een heerlijke tijd gehad in Ghana en ik ben zelfs verliefd geworden op een superleuke man! Ik wilde eigenlijk helemaal niet naar huis! En nu ga ik hard sparen sparen om weer terug te kunnen. Ik hoop zo dat hij ook eens deze kant op kan komen!

Ik heb deze verhalen, in vele varianten vaak gehoord. Dat krijg je wanneer je een guesthouse runt, vrijwilligers begeleid en graag luistert.
Heerlijk, zo’n verliefdheid! En ondanks de vele weerstand die je in Europa kan verwachten, gaat het soms goed! Soms verhuist de Ghanese man uiteindelijk naar Europa en soms komt de Europese vrouw gezellig in Ghana wonen. En natuurlijk heb je ook koppels die kiezen voor het beste van twee werelden, die deels in Europa gaan wonen en deels in Ghana komen wonen.

Het begin van een grenzeloos verliefd in Ghana verhaal

Je bent voor een poosje naar Ghana gekomen en je hebt vrijwilligerswerk gedaan. Op een dag zag je hem, die mooie jongen, die man met die mooie lach en dat mooie lichaam. Want eerlijk is eerlijk, veel Ghaneze mannen hebben een prachtig lichaam. Je wist het meteen, ik ben verliefd, maar ik ben in Ghana. Hoe moet dat nou verder?
Je schuift je zorgen aan de kant en denkt laten we tijdens de tijd die ik nog bij hem heb maar gewoon genieten van het samenzijn. Van het verliefd zijn in dit prachtige land met haar mooie stranden en natuur. Genieten van de vrijheid en blijheid terwijl we verliefd zijn in Ghana.

Het onvermijdelijke afscheid, jij naar huis en hij blijft achter

De tijd zit erop, jouw gewone leven in Europa wacht op je. Wat ga je doen? Vergeet je je vriend ver weg, of ga je een lange afstands relatie aan? Wat je ook besluit te doen, makkelijk is het niet. Waarom moest je deze leuke man nu in Afrika tegenkomen en verliefd worden?

Wanneer je er voor kiest om de verliefdheid in Ghana achter te laten is het wel zo netjes om dat duidelijk tegen jouw vriend te zeggen. Om te vermijden dat jij straks in Europa het gevoel hebt dat je lastig gevallen wordt en om te vermijden dat hij verwachtingen heeft die jij niet waar gaat maken.

Wanneer je wel kiest voor een lange afstandsrelatie, dan moet je stevig in je schoenen staan. Gelukkig wordt de wereld steeds kleiner dankzij onze telefoons maar jullie wonen wel in 2 verschillende werelden.

In Ghana waren jullie zo verliefd, maar hoe zal het gaan op afstand?

Jouw vriend begrijpt soms niks van jouw drukke leven en dat je tijdens je werk of tijdens college niet even kunt bellen of appen. Zoals je weet kan je in Ghana bijna altijd je telefoon oppakken en wordt het niet gezien als iets onbeleefds wanneer je tijdens een gesprek op je telefoon zit. Wellicht is het een logische gedachte van jouw vriend in Ghana dat je dat in Europa ook kan, een gevolg is dat hij gaat twijfelen aan jouw verliefde gevoelens. En een Ghaneze man gaat bij twijfel bijna altijd conclusies trekken. Minder leuke gesprekken volgen dan.

En wanneer jij dan tijd hebt om na een drukke dag eindelijk te bellen is hij misschien niet zo vrolijk. Of wellicht is hij leuke dingen aan het doen. Dingen waar jij ook graag aan mee zou willen doen…. Je herinnert je nog die leuke reggea nights waar jullie samen heen gingen toen je in Ghana was. Of elkaar verliefd in de ogen kijken bij dat leuke kampvuur op een van de mooie stranden in Ghana.
Natuurlijk zijn er ook verliefde koppels die zich absoluut niet herkennen in bovenstaande situaties. Ik put uit de ervaringen die ik ken.

Yes, je komt weer terug naar het Afrikaanse continent, op vakantie dit keer

Je hebt genoeg gespaard en een paar weken vrij, dus je boekt je ticket.. Ooooh wat heb je een zin om jouw vriend weer te zien en om de verliefdheid weer echt te voelen, terwijl je geniet van het lekkere weer, het eten en jouw vriend.

Daarnaast zie je deze periode ook als een soort test. Is de liefde echt of was het toen meer het gevoel van verliefd zijn door alle opwinding van een eerste keer in Ghana.

Vaak gaat het tijdens zo’n terug kom vakantie super goed in jullie relatie. Jullie zijn blij en genieten volop en beginnen toekomst plannen te maken. Ik hoor ook soms dat de eerste barstjes ontstaan, vaak doordat de man zich in jouw ogen bezitterig opstelt. Of vanwege het feit dat hij zo bij de dag leeft, terwijl jij het gevoel hebt dat je keihard werkt voor jullie toekomst. Toch overleeft de relatie deze vakantie meestal.

Van verliefd in Ghana naar samenwonen of trouwen met jouw Ghanese liefde

Verhuis jij naar Ghana voor de liefde of komt hij naar Europa? Deze keuze hangt heel erg af van de situatie en in welk Europees land je woont. Ik weet niks van de regelgeving omtrent verblijfsvergunningen en visa, maar ik hoor en zie vaak dat het lastig is om jouw Ghanese vriend naar Europa te krijgen. Dus een andere optie is dat jij naar Ghana komt.

Voor beide situaties geldt dat verliefd zijn in Ghana iets anders is dan samenwonen met jouw Ghanese partner, en andersom geldt hetzelfde voor hem natuurlijk. Jullie opvoeding, jullie cultuur, de rol van de vrouw in beide landen is zo anders, dat het vaak uitdagend kan zijn. Communicatie is het antwoord, maar wat als je partner daar niet zo op zit te wachten? Dat is hij immers helemaal niet gewend. Moet hij zichzelf gaan veranderen omdat hij met jou een relatie heeft?

Heeft onze relatie kans van slagen?

Natuurlijk heeft jullie relatie kans van slagen! Ten eerste schets ik een aantal voorbeelden, maar we zijn allemaal anders. Misschien herken jij je helemaal niet in het grenzeloos verliefd in Ghana verhaal dat ik hier vertel. En ten tweede zijn er vele dingen die je kunt doen om jullie relate te laten slagen. Je moet per slot van rekening in iedere relatie werken om het succesvol te laten zijn. Ik geef je graag een paar tips.

Tip 1: Werk aan jouw verwachtingen

Iedere relatie komt onder druk te staan wanneer er niet voldaan wordt aan bepaalde verwachtingen en zeker een relatie zoals die van jullie. Jullie zijn verliefd geworden in Ghana en komen uit twee totaal verschillende culturen. Jouw verwachtingen in jullie relatie zijn niet gelijk aan de zijne

Tip 2: Heb niet de wens om alles samen te doen

Veel Europese relaties zijn gericht op de nucleaire familie. Eerst als vriend en vriendin en later met de kinderen. Je spendeert veel tijd samen en werkt als gezin samen. In Ghana is dit anders. Ten eerste is daar de extended family net zo belangrijk en ten tweede houden mannen en vrouwen veel zaken gescheiden. Veel Ghaneze mannen zijn bijvoorbeeld opgegroeid zonder dat ze met hun vader en moeder tegelijkertijd aten.

Tip 3: Verdiep je in de Ghaneze cultuur

Ho, wacht eens even, moet hij zich ook niet in mijn cultuur verdiepen? Ja, dat zou wel zo eerlijk zijn. En vaak doet hij dat ook, of hij wil of niet. Wij, Europese vrouwen, zijn behoorlijk spraakzaam en door hoe wij vertellen komt hij al veel te weten. Er zijn echter veel invloeden vanuit de Ghaneze cultuur die direct weerslag hebben op jullie relatie. Denk bijvoorbeeld aan het zorgzame karakter van Ghaneze vrouwen.

Hoe kan ik jou helpen?

Ik kan jou op vele manieren bijstaan tijdens jouw grenzeloos verliefd in Ghana avontuur! Wist je bijvoorbeeld dat ik een E-boek geschreven heb over Ghana? Dit E boek helpt jou op weg in Ghana, ik beschrijf veel over de cultuur en over de verschillen met Europa. Na het lezen weet ik zeker dat jij bepaalde dingetjes die jouw vriend doet beter kunt plaatsen!

Dankzij de bonus bij het E-boek ga ik jullie verliefdheid in Ghana wellicht in het echt meemaken!

Bij aankoop van ‘Ik help jou op weg in Ghana’ ontvang je een gratis overnachting met een heerlijk ontbijt bij Moon&Star guesthouse. Klik op de button om meer te lezen, of om direct te bestellen!

Ghana voorbereiding werkboek