Ik wil ervaren hoe het leven in Ghana is! Een prachtige reden om vrijwilligerswerk te komen doen in dit West-Afrikaanse land! Je voelt het al aankomen…. Hoe mooi deze reden ook is, het gaat enorm vaak ‘mis’. Ik ga in dit artikel delen op welke manier ik dit bedoel. Maar eerst ga ik nog eens herhalen dat ik niemand wil ontmoedigen om naar Afrika of Ghana te komen! Integendeel! Ik wil dat iedereen Ghana ontdekt.

Maar niet om Ghana te redden…… Om te genieten van alles wat Ghana te bieden heeft! Wil je lezen wat Ghana te bieden heeft? Klik dan hier!

Hoe kan het vrijwilligerswerk in Afrika nou mis gaan wanneer de reden om te komen zo goed is?

Het eten is vies is een uitspraak die ik meer dan eens heb gehoord van vrijwilligers die bij een gastgezin verbleven.
Het is te warm, het is te stoffig, het leven is langzaam…..
Deze uitspraken hebben een paar dingen gemeen.
1. De vrijwilligers die dit hebben gezegd hebben stuk voor stuk gezegd dat ze het Ghanese leven willen ervaren.
2. De vrijwilligers hebben deze uitspraken stuk voor stuk tijdens hun eerste week in Ghana gezegd.
Het zijn oordelen, conclusies.


Het goede nieuws is dat vele vrijwilligers in Ghana uiteindelijk hun mening bijstellen.

Ik word er erg blij wanneer vrijwilligers uiteindelijk hun mening, oordeel of conclusie bijstellen. En gelukkig gebeurt dat heel erg vaak. Die ‘gekke of vieze’ deegballen worden uiteindelijk besteld in restaurants door dezelfde vrijwilliger die het maar vies vond. Het warme weer en het langzamere tempo worden gemist wanneer men weer terug in Europa is en dat stof, dat wordt uiteindelijke de charme van Afrika.

Hoe een mobiele telefoon je kan tegenhouden om het leven in Ghana te ervaren

Ik wil het leven in Ghana ervaren….. En ondertussen zit je op je telefoon te kijken welke feestjes je mist. Ben je constant aan het video-bellen met mensen van thuis en vertel je honderduit over het leven hier in Ghana. Maar heb je wel tijd om het leven in Ghana te ervaren? Ik weet als geen ander hoe verleidelijk de telefoon is en hoe leuk het is om even hier naar te kijken en eventjes Instagram te checken… Helaas zie ik veel mensen die door hun mobiele telefoon met 1 been in het westen blijven staan en met 1 been in Ghana zijn. Hoe kan je dan het leven in Ghana ervaren?

Mijn tip voor jou wanneer je Ghana of een ander land in Afrika echt wilt beleven

Vrijwilligerswerk in Afrika is voor jezelf, het is om jezelf de kans te geven om te leren, te ervaren en om te genieten in een cultuur die anders is dan die van jou. Wanneer je dat weet en beseft en wanneer dit ok is voor jou. Dan gaat er een wereld voor jou open! Beloofd!

Meer impact en plezier tijdens jouw stage of vrijwilligerswerk in Afrika!

Mag ik jou helpen bij de voorbereiding op jouw Ghana of Afrika avontuur?

cursus vrijwilligerswerk

Ik wil bewerkstelligen dat je komt met een mindset die jou toe laat om te genieten, ervaren, beleven en leren in Ghana
Een mindset die ervoor gaat zorgen dat jouw goede bedoelingen en goede intenties niet per ongeluk meer kwaad dan goed doen… Klik hier voor meer informatie over de online cursus ‘Meer impact en plezier tijdens vrijwilligerswerk in Afrika’

Over een paar maandjes vertrek ik naar Kameroen om vrijwilligerswerk te doen. Dankzij deze cursus heb ik een veel beter en eerlijk beeld over mijn tijd in Afrika.

Een waardevolle leuke cursus waar je geen spijt van krijgt!

Boy Roeles

Wil jij op de hoogte blijven van Ghana coach? En 10 verrassende Ghana weetjes ontvangen in je inbox?
Schrijf je dan nu in voor de Ghana coach updates!